Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Rektör Uzun," Kongrenin çok kıymetli sonuçlar vereceğini ümit ediyorum"

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Dil ve Edebiyat Kongresi başladı.

Gündem 8.10.2021 09:30:00 0
Rektör Uzun,

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 3'üncüsü düzenlenen  Uluslararası Dil ve Edebiyat Kongresi başladı.

6-8 Ekim 2021 tarihleri arasında OKÜ 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde gerçekleşen Kongrenin açılış programına OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’un yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bülent Kırmızı, OKÜ Tarih Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşe Atıcı Arayancan, OKÜ akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan 3. Uluslararası Dil ve Edebiyat Kongresi’nde açılış konuşmasını Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bülent Kırmızı yaptı.
 
Daha sonra kürsüye geçen Uzun, kısa bir konuşma yaptı. Kongre için Osmaniye dışından gelen katılımcılara  'hoş geldiniz' diyerek sözlerine başlayan Uzun, "Türk dünyasında ortak bir Türkçe üzerinde muhakkak anlaşmamız gerekiyor. Bunu da sağlayacak olan bilim adamlarıdır. Türk dünyası coğrafyasında ana hedefimiz ortak Türkçe ortak dil olmalıdır. Kongrenin çok kıymetli sonuçlar vereceğini ümit ediyorum. Buna başta katkı sağlayan Yabancı Diller Yüksekokulu olmak üzere bütün bilim adamlarına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.  

Konuşmaların ardından Kongrenin ilk oturumu gerçekleşti. 1. Oturumda "Batı Avrupa’daki İki Dilli Türk Çocuklarında Ana Dili Sorunları (Almanya Örneği)" ile Prof. Dr. Muhammed Koçak, "Türkiye ve Kırgız Türkçelerindeki İnsan Karakterini ve Dış Görünüşlerini İfade Eden Sözler" başlığı ile Prof. Dr. Ceyhun Vedat Uyğur sunum yaptı.

Sunumların sonunda Prof. Dr. Muhammed Koçak’a Rektör Uzun,  Prof. Dr. Ceyhun Vedat Uyğur’a ise Tarih Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşe Atıcı Arayancan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

3. Uluslararası Dil ve Edebiyat Kongresi’ne 1. Oturum sonrasında çevrim içi oturumlar ile devam edildi. Kongre 8 Kasım 2021 Cuma günü gerçekleşecek son oturum ile sona erecek. OKÜ