Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Şanlı bayrağımız, gaziler sayesinde ebediyen dalgalanacaktır

Osmaniye Valisi Dr.Erdinç Yılmaz, Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gündem 17.09.2021 09:54:00 0
Şanlı bayrağımız, gaziler sayesinde ebediyen dalgalanacaktır

Osmaniye Valisi Dr.Erdinç Yılmaz, Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yılmaz, mesajında, gazilerin omzunda gururla taşıdığı şanlı madalyaların, bu toprakların her bir karışı uğruna verdikleri kahramanlığın sembolleri olduğunu belirtti.
Mavi göklerin özgürlük meşalesi şanlı bayrağın, gaziler sayesinde ebediyen dalgalanacağını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
“Bugün, bu güzel vatan topraklarında özgürce, huzur ve refah içerisinde yaşıyorsak, bunu; vatanını canından kutsal sayan, haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz, övgünün en güzelini, saygının en yücesini hak eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Biliyoruz ki, göğsünüzdeki millet aşkıyla cesurca mücadele edip, vatanımıza alçakları uğratmadınız. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Bizlere düşen görevse; vatanseverlikleriyle gururlandığımız, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimiz ve şehitlik mertebesine ulaşmış tüm vatan evlatlarına karşı yapılacak en anlamlı sorumluluk, onların bizlere emaneti olan bu cennet vatanı korumak, milli birlik ve beraberliğimizden taviz vermeden Şanlı Al Bayrağı’mıza sahip çıkmak ve ülkemizi en yükseklere taşıyacak emin adımlarla ilerleyerek; yüreği bayrak aşkıyla çarpan, fikri hür, vicdanı hür, ilim ve irfan sahibi çalışkan nesiller yetiştirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebedi yurdumuz olan vatan topraklarımıza sahip çıkmak uğruna, canlarını ve kanlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete göç eden Gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum” Osmaniye Valiliği