Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sumbas’ta 75 Yaş üstü 275 kişi aşılandı

Türkiye geneli olduğu gibi Sumbas’ta da başlayan koronavirüs aşılamaları hız kesmeden devam ediyor. Sumbas’ta kentte şu ana kadar 75 yaş üstü 275’in üzerinde kişi aşılandı.

Gündem 2.02.2021 16:16:00 0
Sumbas’ta 75 Yaş üstü 275  kişi aşılandı

Türkiye geneli  olduğu gibi Sumbas’ta da başlayan koronavirüs aşılamaları hız kesmeden devam ediyor.  Sumbas’ta kentte şu ana kadar 75 yaş üstü 275’in üzerinde kişi aşılandı.
Sağlık çalışanlarından başlayan aşı çalışmalarında, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan öncelik sırasına göre Sumbas’ta 75 yaş üzerindeki kişilerin aşılanmasına başlandı. 
Sahada  koronavirüs ile mücadelede eden birçok filyasyon ekibi tarafından yaşlı vatandaşların evlerine gidilerek yapılan koronavirüs aşıları, tüm hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde de önceden randevu alınarak yaptırılabiliyor. Aşılama çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiği kentte, şu ana kadar 75 Yaş üstü 275’in  üzerinde kişiye aşı yapıldığı öğrenildi. 
Vatandaşların aşıya yoğun bir talep gösterdiğini belirten Sumbas Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Yasemin Avcı, “Pandemi ile mücadele sürecinde aşılama ile birlikte yepyeni bir sürece girmiş bulunmaktayız. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun önerisi doğrultusunda 75 yaş üzerine aşılama çalışmaları başlamış bulunmakta. Aşılamalar, tüm kamu, özel hastaneler, üniversite hastaneleri ve aile sağlığı merkezlerinde randevu alınarak yapılabilmekte. Vatandaşlarımızdan yoğun bir talep almaktayız. Vatandaşlarımızdan ricamız, bir an önce randevularını alarak aşılamalarını tamamlamalarıdır. Çünkü aile sağlığı merkezlerimiz, hastanelerimiz, üniversite hastanelerimiz ve özel hastanelerimizin aşı poliklinikleri hizmet vermeye devam etmekte. Mesai dışında ve hafta sonunda da bu hizmet devam edecek" dedi. 
Uygulanan aşılarda şu ana kadar herhangi bir yan etkiye rastlanılmadığını söyleyen Dr.Avcı, "Şu ana kadar Türkiye'de yapılan aşılama çalışmalarında belirli bir yan etki henüz tespit edilmiş değil. Önce sağlık personelimiz aşılandı ve bildirilen bir yan etki görülmedi. Dolayısıyla bütün vatandaşlarımız aşılama çalışmalarına rağbet göstermeliler. Mutlaka kendi risk gruplarına göre, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği aşı programına göre mutlaka aşılarını olmalılar. Aşı olduktan sonra da ilk başta bir rehavete kapılmamak lazım. Çünkü antikor oluşması belli bir süre almakta. Antikorlar ancak 4 hafta sonra oluşmakta. Dolayısıyla asla maske, mesafe ve hijyen kurallarından uzak durmamalılar. Toplu yerlere gitmemeliler. Önlemlere azami şekilde uymaya devam etmeliler ve rehavete kesinlikle kapılmamalılar" diye konuştu.
STSM