Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

"Toplumda ebe ve hemşireler ayrıcalıklı bir yere sahiptir"

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından “Güncel Yaklaşımlar” ve “Kadın Sağlığı” başlıklı iki panel gerçekleştirildi.

Gündem 12.05.2022 15:31:00 0

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından “Güncel Yaklaşımlar” ve “Kadın Sağlığı” başlıklı iki panel gerçekleştirildi. 
15 Temmuz Şehitler Amfisinde gerçekleştirilen panele OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, OKÜ Rektör Yardımcısı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alparslan Dayangaç, Ebelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Derya Kaya Şenol, akademik personel ve öğrenciler katıldı. 
Daha sonra panelin düzenlenmesinden dolayı Ebelik Bölümüne teşekkür ederek sözlerine başlayan OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun; “İnsanın hayata gelmesine yardım eden kişi anlamında bütün dünyada, bütün toplumlarda, kültürlerde ayrı bir yeri vardır ebelerin. Bizim toplumumuzda da geleneksel olarak sağlık çalışanları aynı zamanda ebeler ve hemşireler çok ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Doğum Allah’ın insanlara bahşettiği mucizevi bir olaydır. Bunun sağlıklı bir biçimde gerçekleşmesine yardımcı olmak tabiki çok önemli bir fonksiyondur.  Bu aynı zamanda doğumla da sona ermiyor. Doğumdan sonrada yeni doğanın sağlıklı bir biçimde hayatına devam etmesi veya olası risklere karşı korunması noktasında diğer sağlık çalışanlarıyla beraber de ebeler çok önemli işlevlere, yaşamsal fonksiyonlara sahiptir. Biz bu anlamıyla çok şanslı bir toplumuz. Çünkü geleneksel olarak kültürümüzde de ebeliğin çok önemli bir yeri olmuştur. Bu mesleğinde bu seviyelere gelmesi özellikle Türkiye Cumhuriyetinin sağlık ve eğitim alanına verdiği önemin sonucudur.” dedi. 
OKÜ 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde gerçekleşen panele Üniversitemiz Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Meyser Kaya’nın öncülüğünde oluşturulan koronun seslendirdiği eserlerle devam edildi. 
Daha sonra “Güncel Yaklaşımlar” ve “Kadın Sağlığı” başlıklı, panelde sunum yapanlara plaket ve teşekkür belgesi takdimleri gerçekleştirildi. 
“Güncel Yaklaşımlar ve Kadın Sağlığı” başlıklı panel, Ebelik Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunu gösterisi ile sona erdi.
OKÜ