Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Tren yolu projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi sonuçlandı

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Adana ve ilçeleri Ceyhan, İmamoğlu ve Kozan ile Osmaniye ve ilçesi Kadirli arasında yapılması planlanan tren yolu projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu kararının o

Gündem 14.09.2021 08:53:00 0
Tren yolu projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi sonuçlandı

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Adana ve ilçeleri Ceyhan, İmamoğlu ve Kozan ile Osmaniye ve ilçesi Kadirli arasında yapılması planlanan tren yolu projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu kararının olumlu olarak verildiğini açıkladı.
Durmuşoğlu, “Osmaniye’ye kazandırmayı planladığımız Adana ve ilçeleri Ceyhan, İmamoğlu ve Kozan ile Osmaniye ve ilçesi Kadirli arasında yapılması planlanan tren yolu projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu olumlu olarak alınmıştır” dedi.
Toprakkale’den Kadirli Organize Sanayi Bölgesi'ne kadar demiryolu standartlarında, yatay ve düşey konum şartları dikkate alınarak bir avan proje hazırlandığını kaydeden “ Kadirli OSB'ye Toprakkale İstasyonu’ndan ulaşım mesafesi yaklaşık 42 kilometre olup, proje Kozan ve İmamoğlu üzerinden Ceyhan'a bağlandığında toplam 119 kilometre ring oluşturacak. Bu hat üzerinden taşınacak yüklere ilaveten ayrıca yolcu taşıması da yapılabilecek. Bölgemizin gelişmesine çok büyük bir ivme kazandıracak olan bu projenin bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Projeyi hızla bitirip hem yatırımcılarımızın hem de aziz hemşehrilerimizin hizmetine sunmak için Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğüyle koordinasyon içerisinde var gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.