Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

TUBİTAK, öğretim görevlisi projesine destekleyecek

OKÜ akademisyeni Dr. Öğr. Üyesi Hikmet Turkay tarafından hazırlanan Türkiye'deki deprem felaketi sonrası görülen etkileri inceleyen bilimsel araştırma, TÜBİTAK desteği almaya hak kazandı.

16.12.2023 00:52:00 0
TUBİTAK, öğretim görevlisi projesine destekleyecek

 

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) akademisyeni Dr. Öğr. Üyesi Hikmet Turkay tarafından hazırlanan Türkiye'deki deprem felaketi sonrası görülen etkileri inceleyen bilimsel araştırma, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteği almaya hak kazandı.
TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Binbirçaba Çağrısı kapsamında akademisyen Turkay tarafından hazırlanan "Toplumsal Bütünleşmede Sporun Rolü: Türkiye'deki Deprem Felaketi Sonrası Görülen Etkisi" başlıklı projeye TÜBİTAK tarafından onay verildi.
Türkiye'deki özellikle deprem felaketi sonrası toplumsal bütünleşme süreçlerini ve bu süreçlerde sporun oynadığı rolün detaylı bir şekilde incelenmesine olanak sağlayan projede, deprem felaketlerinin toplumun sosyal dokusunu nasıl etkilediği, sporun bu süreçte nasıl bir araç olarak kullanılabileceği ve toplumsal bütünleşmeye olan katkılarının araştırılması odak noktası olarak ele alındı.
Türkiye'nin bilimsel birikimine önemli bir katkı sunmayı amaçlayan projeye katkı sunan Dr. Öğretim Üyesi Hikmet Turkay’u tebrik eden Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, “Projenin kabul edilmesi, Türkiye'nin afet sonrası toplumsal iyileşme süreçlerine daha derin bir anlayış getirecek ve sporun bu süreçteki rolünü vurgulayarak toplumsal bütünleşmeye katkıda bulunacaktır.” dedi.