Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Turizm, barış meşalesi gibi dünyaya ışık tutuyor

Osmaniye Valisi Dr.Erdinç Yılmaz, 15 – 22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gündem 19.04.2021 08:40:00 0
Turizm, barış meşalesi gibi dünyaya ışık tutuyor

Osmaniye Valisi Dr.Erdinç Yılmaz, 15 – 22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yılmaz, mesajında, turizm sektörünün ülkelerin ekonomik kalkınmasında önemli bir görev üstlendiğini, özellikle gelişmekte olan ülkelerin ödemeler dengesine olumlu katkı sağladığını belirtti.

Kültürlerarası ilişkilerin geliştirilmesinde büyük önem arz eden turizmin bir barış meşalesi gibi dünyaya ışık tutan bir sektör haline geldiğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
“Binlerce yıllık tarihi dokuya sahip, Kaleler Şehri ve Şehitler Diyarı Osmaniye’mizde turizmin dört mevsime yayılması, çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Bizler de ilimizde kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere hep birlikte iş birliği ve güç birliğiyle çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürmekteyiz. İlimizde turizmin istenilen seviyeye ulaşması için hepimiz taşın altına elimizi koymalı ve üzerimize düşen sorumlulukların bilincinde olmalıyız.Tüm dünyayı etkisi altına alan ve birçok sektöre kepenk kapattıran, pandemi salgınını ülkemizden göndermek ve ülkemizin turizm geliri kazanmasını sağlamak bizlerin elindedir. Bu yüzden; yaz sezonunun yaklaştığı ve önemli turistik güzelliklere sahip olan Cennet Türkiye’mizde, bizler de üzerimize düşeni yapmalı, maske-mesafe ve hijyen kurallarına uyarak, ev ziyaretlerini gerçekleştirmemeliyiz.
Biliyoruz ki; üç yanının denizlerle çevrildiği, dört mevsimin bir arada yaşandığı, kıtaların birleştiği, binlerce yıllık tarihi mirastan gelen kültürel birikim ve bunun ışığında gelişen Türk mutfağı ile medeniyetlerin buluştuğu bu eşsiz coğrafyada yer alan Türkiye’mizde; Turizm Haftası’nın hayırlara vesile olması temenni ediyor, başarılı ve verimli bir turizm sezonu geçirilmesini diliyorum” Osmaniye Valiliği