Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Ümitle bakan çocuklar yetiştirmek ise hepimizin görevi

Osmaniye'de Çocuk Sağlığı ve Uzmanı olarak görev yapan  Uzm. Dr. Kadir Ortaköylü,  Dünya Çocuk Hakları günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yaşam 20.11.2021 14:44:00 0
Ümitle bakan çocuklar yetiştirmek ise hepimizin görevi

Çocuklara yapılan yatırımın geleceğe yapılan en büyük yatırım olduğuna inandığını belirten Uzm. Dr. Kadir Ortaköylü,   Her çocuğun sağlıklı, özgürce yaşama ve gelişme, eğitim alma, barış ve sevgi dolu bir dünyada yaşama hakkının  tüm çocukların temel hakkı olduğunu  ifade etti. 
Osmaniye'de Çocuk Sağlığı ve Uzmanı olarak görev yapan  Uzm. Dr. Kadir Ortaköylü  mesajında “Bu hakları koruyarak, çocuklara açlıktan, şiddetten, kin ve nefretten, kötü alışkanlıklardan uzak, sevgi dolu, sağlıklı ve güvenli bir çevre oluşturarak, istismar ve şiddetten korunmuş, kendine güvenen, üreten, olumlu iletişim kuran, bilimin ışığında öğrenen, düşünen ve kendini geliştiren, geçmiş ve değerlerini unutmayan, geleceğe ümitle bakan çocuklar yetiştirmek ise hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur " dedi.
Dünyada yaşayan her çocuğun çok iyi yaşam, barınma, sağlık ve eğitim hakkına sahip olması temennisinde bulunan Uzm. Dr. Kadir Ortaköylü ülkemiz ve tüm dünya çocuklarının  Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutladı.  Haber Merkezi