Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Uzun, TRT’de ‘Genç Yaşam’ programına katıldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, TRT Çukurova Radyosu’nun konuğu oldu.

7.06.2023 20:02:00 0
Uzun, TRT’de ‘Genç Yaşam’ programına katıldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, TRT Çukurova Radyosu’nun konuğu oldu. 
TRT Çukurova Radyosu’nda yayımlanan “Genç Yaşam” adlı programa katılan Rektör Uzun, program sunucusu Mehmet Fatih Kılınç’ın sorularını yanıtladı.
Öğrencilerin tercih yaparken sosyal imkânları da göz önünde bulundurduğunu ifade eden Uzun, şunları kaydetti:
“Bu da çok isabetli bir bakıştır. Biz de bu bağlamda üniversite olarak öğrencilerimizin sosyal faaliyetler içerisinde yer almalarını sağlamak adına elimizden gelen bütün imkânlarla büyük oranda destekliyoruz. Öğrenci kulüplerimiz, insanların bir arada olduğu dayanışmayı öğrendiği ortak çalışma ruhunu, ekip ruhunu öğrendiği ve uyguladığı mekânlar ve yerlerdir. Bu da üniversitelerin önemini bir kat daha artırmaktadır. Biz de bu kabulden hareketle çok sayıda öğrenci kulübünü üniversitemiz bünyesinde bulunduruyoruz. Aktif olarak 50’yi aşkın öğrenci kulübümüz var. Her yıl yine öğrencilere açık bir biçimde tanıtım faaliyetleri yürütüyoruz. 6 bin civarında öğrenci kulüplerine ve topluluklarına üye öğrencimiz bulunuyor. Bu sayıyı artırmaya çalışıyoruz.” dedi.
Öğrenci kulüplerinin sosyal sorumluluk alanları ile sportif, sanatsal, kültürel bilimsel, akademik ve teknolojik faaliyetler alanında yer alan kulüplerden oluştuğunu belirten RektörProf. Dr. Turgay Uzun, “Üniversitemizin elektrikli aracı var. Bunu da kulüpteki arkadaşlarımız ve öğretim üyelerimiz ile birlikte geliştirdik. Özellikle geçtiğimiz sene gerçekleştirilen Teknofest’te de başarı elde ettik. OKÜ IARES ELECTROMOBILE Takımımız iyi bir performans gösteriyor. Bizde elimizden geldiğince bu faaliyetleri desteklemeye çalışıyoruz. Ne kadar çok öğrenci arkadaşımız bu faaliyetlerin içerisinde yer alırsa bizim için oldukça gurur duyulacak bir ortam ortaya çıkmış oluyor.” dedi. OKÜ