Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Vergi haftası ziyaretinde bulundular

Osmaniye’nin Kadrili ilçesindeki gazeteciler, Vergi Haftası sebebiyle Kadirli Vergi Dairesi Müdürlüğünü ziyaret etti.

Osmaniye 23.02.2022 11:21:00 0
Vergi haftası ziyaretinde bulundular

Osmaniye’nin Kadrili ilçesindeki gazeteciler, Vergi Haftası sebebiyle Kadirli Vergi Dairesi Müdürlüğünü ziyaret etti.
Vergi Dairesi şefi Mustafa Koluçolak’ında bulunduğu ziyarette konuşan Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Emeksiz, Bu yıl Vergi Haftasının "Siz Vergiyle Biz Hizmetle Mükellefiz" sloganıyla kutlayacaklarını belirtti.
Koluçolak, haftanın 21-27 Şubat' arasında aralarında Osmaniye'nin de bulunacağı 81 ilde çeşitli etkinlikler düzenleneceğini söyledi.
Kayıt dışı ekonominin ülkenin acı bir gerçeği olduğunu belirten Kadirli Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Emeksiz: "Gerek gelir idaremizin almış olduğu tedbirler, gerekse mükelleflerimizin bugün için ulaşmış oldukları yüksek vergi bilinci dolayısıyla kayıt dışı ekonomi giderek azalıp daralan bir alana sahip olsa da, üzülerek söylemek gerekir ki, ekonomimizin % 22 ile % 24 aralığında ki bir alana sahiptir. Bir başka şekilde söylemek icap ederse her yüz liramızın 22-24 liralık bir bölümü çocuklarımızın refahından çalınıyor" dedi.
Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya ise, toplumda vergi bilincinin gelişmesinin, toplanan vergilerin hizmet olarak geri dönmesiyle orantılı olduğunu söyledi.
Özgün Gazetesi'nden Mehmet Demir, Haberci Gazetesi Sumbas temsilcisi Yüksel İbicioğlu, Yen Kadirli Gazetesi muhabiri Hüseyin Yılmazer'in de bulunduğu ziyaret toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.  Kadirli Gazeteciler Cemiyeti