Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yakalanan hırsız tutuklandı

Osmaniye'de 13 gün içerisinde 9 ayrı hırsızlık olayına karışan hırsızlık şüphelisi şahıs çok sayıda kamera görüntüleri incelenerek polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Gündem 18.05.2021 11:13:00 0
Yakalanan hırsız tutuklandı

Osmaniye'de 13 gün içerisinde 9 ayrı hırsızlık olayına karışan hırsızlık şüphelisi şahıs çok sayıda kamera görüntüleri incelenerek polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.Polis ekiplerinin araştırmalarının ardından motosiklet, elektrikli bisiklet ve çok sayıda araç parçaları çaldığı tespit edilen hırsız tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, 28 Nisan - 10 Mayıs tarihleri arasında küçük sanayi sitesi ve çevresinde meydana gelen hırsızlık olaylarıyla ilgili Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü harekete geçti. Sanayi sitesinde gerçekleşen çok sayıda hırsızlık olaylarıyla ilgili çalışma başlatan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri söz konusu bölgede bulunan 100'ün üzerinde güvenlik kameralarını inceledi. Güvenlik kameralarının kayıt altına aldığı saatlerce görüntünün her dakikasını izleyen ekipler 13 günde gerçekleşen 9 farklı hırsızlık olaylarında 1 adet motosiklet, 2 adet elektrikli bisiklet, çok sayıda araç parçası ile 6 adet akü çalan şahsın 43 yaşındaki E.A. olduğunu belirledi. Hırsızlık şüphelisi şahsın yakalanması için fiziki takibe başlayan polis ekipleri, düzenledikleri operasyonla E.A.'yı suçüstü  yakaladı. Gözaltına alınan E.A emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta sorgusunun tamamlanmasının ardından hırsızlık şüphelisi şahıs çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İzlenen görüntülerde şahsın hırsızlık yapmak için genellikle bisiklet kullandığı görülürken, şahsın gerçekleştirdiği bazı hırsızlık olaylarında yanında bulunan diğer şüphelinin adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi. Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü