Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Yem bitkileri üretimin yaygınlaştırılması hedefleniyor

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından “Büyük Türkiye İçin” projesi kapsamında çiftçilere silajlık mısır tohumluğu dağıtıldı.

Gündem 20.04.2021 08:26:00 0
Yem bitkileri üretimin yaygınlaştırılması hedefleniyor

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından “Büyük Türkiye İçin” projesi kapsamında çiftçilere silajlık mısır tohumluğu dağıtıldı.

Cumhurbaşkanlığı 2021 Yılı Yatırım Programında bulunan "Çayır Mera Islah ve Amenajman Projesi" kapsamında hazırlanan proje sayesinde, kaliteli kaba yem olarak bilinen silajlık mısır ekimiyle dekara 5-8 ton kaba yem elde edilmesi bekleniyor.

Tarım ve Orman İl Müdürü Recep Bulut, proje kapsamında 2 bin 970 dekarlık alanda silajlık mısır tohumu ekimi yapılacağını belirtti.

Projenin kırsaldan köye göçü önlemeye ve sürdürülebilir hayvansal üretime katkı sağlaması için önemli olduğunu ifade eden Bulut, “Projenin uygulanmasıyla yem bitkileri üretimin yaygınlaştırılması ile kaliteli kaba yem üretimi artırılarak, üretim maliyetleri düşürülecek, köydeki çiftçilerin ekonomilerine katkı sağlanarak sosyal refahlarının artırılması sağlanacaktır.Proje İl merkezi ve diğer bütün ilçelerimizde uygulanacaktır. Sulama imkânı olan köylerde silajlık mısır tohumluğu, kurak alanlarda fiğ tohumluğu dağıtımın yapılması ile ilimizde yem bitkileri üretimin artırılması hedeflenmektedir. Proje kapsamında dağıtılan tohumların, tohum bedelinde Bakanlık katkısı yüzde 75, çiftçi katkısı yüzde 25 olacaktır. Proje kapsamında 2 bin 970 dekarlık alana yetecek şekilde silajlık mısır tohumunun dağıtımına başlanılmıştır.İlimizde Silaj makinelerinin varlığı, çiftçilerin silaj yapımını öğrenerek benimsemiş olması silaj üretimimi kolaylaştırmaktadır. Mısır silajı başta süt sığırı olmak üzere, besi hayvanları, koyun ve keçilere de yedirilebilmektedir” şeklinde konuştu. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü