Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yılmaz; “7 Ocak yiğitlerin ve yiğit ruhlu Osmaniye halkının zaferidir”

Güneyspor Basın Sözcüsü M. Zahid Yılmaz 99 yıl önce ecdadımızın tarihe yazdığı bu kahramanlık destanını gençlerin beyinlerine tarihimizin en büyük derslerinden birisi olarak bilinmesi gerektiğini söyledi.

Spor 7.01.2021 10:39:00 0
Yılmaz; “7 Ocak yiğitlerin ve yiğit ruhlu Osmaniye halkının zaferidir”

Osmaniye’nin Kurtuluşu ile ilgili mesaj yayınlayan Güneyspor Basın Sözcüsü ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Zahid Yılmaz 99 yıl önce ecdadımızın tarihe yazdığı bu kahramanlık destanını gençlerin  beyinlerine tarihimizin en büyük derslerinden birisi olarak nakşet edilmesi gerektiğini söyledi.

Basın Sözcüsü Yılmaz, 1922 yılında  şaha kalkan bir milletin bağımsızlığı uğrunda, vermiş olduğu takdire şayan bir mücadeleyle canları pahasına bu toprakları bize vatan yapan, bu toprakların gerçek sahipleri, ecdadımızı minnet ve şükranla andıklarını ifade  etti.

Güneyspor Basın Sözcüsü ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Zahid Yılmaz “Osmaniye’nin kurtuluşu, bağımsızlık aşkının; hava, ekmek ve sudan daha kıymetli olduğunun tarihe kayıt düşüldüğü destanın adıdır. Yiğitlerin ve yiğit ruhlu Osmaniye halkının başı dik, alnı açık Hakka yürüyüşüdür. Osmaniye’nin kurtuluşu toprağı vatan yapan iradenin, toprakta filizlenişi; yeniden bir diriliş için ayağa kalkan bir milletin yürekleri toplu vurdukça onu hiçbir topun ve tankın sindiremeyeceğinin en güzel örneğidir. 

Asla unutmamalıdır ki 7 Ocak;  mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, kız kardeşimizin gelinliği, şehidimizin son örtüsü mukaddes bayrağımızı gönderden indirmeye çalışanların ve o bayrağa bizim gözümüzle bakmayanların mezarının bu topraklarda kazıldığı gündür. Aziz Osmaniyeliler, bizlere düşen, ecdadımızın tarihe yazdığı bu kahramanlık destanını gençlerimizin beyinlerine tarihimizin en büyük derslerinden birisi olarak nakşetmektir. Osmaniye’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’ncu yıldönümünde bu mücadele ruhunu yeniden her alanda canlandırmalıyız. Yaşadığımız tarihi süreçlerden ders alarak gençliğimize mücadele ruhu aşılamalı ve memleketimizi, Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Osmaniyeli hemşerilerimin, 7 Ocak Osmaniye’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99’nci yılını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklar için toprağa düşen bütün şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyor” şeklinde konuştu.  

Güneyspor