İŞKUR ? OTSO işbirliğinde kurslar verilecek

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde bu yıl 500 kişiye girişimcilik eğitimi verilecek.

Osmaniye 22.02.2019 09:50:06 0
İŞKUR ? OTSO işbirliğinde kurslar verilecek
Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde bu yıl 500 kişiye girişimcilik eğitimi verilecek.
İşgücü piyasasına yeni girişimciler kazandırabilmek için düzenlenecek girişimcilik eğitimleri mart ayında iki grup halinde başlayacak. Her bir grup 25 kişilik olup her ay 2 grup olmak üzere 50 kişi 4 günlük bir eğitim görecek. Mart ayında başlayacak ve her ay 2  gruptan oluşan 50 kişinin yararlanacağı eğitimler aralık ayı sonuna kadar devam edecek. Aralık sonunda toplamda 500 kişiyi bulacak girişimci adayları eğitim gördükleri program sonunda sertifikalarını alacak.
Girişimciliğin püf noktalarını öğrenen adaylar girişimcilik sertifikasıyla KOSGEB'e başvurarak aldıkları hibeyle kendi işlerini kurabilecek. Bunun yanı sıra  engelli ve eski hükümlü olup kendi işini kurmak isteyenler ise aldıkları sertifikayla İŞKUR?un verdiği hibe desteğinden yararlanabilecek.
Osmaniye İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, engelli ve eski hükümlülere yönelik İŞKUR'un vermiş olduğu hibe desteklerinin önemine değinerek şunları söyledi: "İŞKUR 2014 yılından  bu yana verdiği hibe destekleriyle Türkiye genelinde çok sayıda  eski hükümlü ve engellinin kendi işlerini kurmalarını sağlayarak yüzlerini güldürdü. İstihdama girişleri kadar istihdamda kalmaları da zor olan bu kesimlerin hem kalıcı bir gelire sahip olmalarını sağladı hem de sosyal hayattan kopmamalarını sağladı. Girişimcilik eğitiminden yararlanmak isteyen adaylar, başvurularını, eğitimden 5 gün önce e-devlet üzerinden KOSGEB?e yapabilecek" Haber Merkezi