Bugün, 20 Haziran 2025 Cuma

Ek kontenjan, hepimizi memnun etmiştir

Osmaniyeli 5 depremzede derneği depremden etkilenen Osmaniye’ye LGS’de ek kontenjan verilmesine teşekkür etti.

5.07.2023 19:07:00 0
Ek kontenjan, hepimizi memnun etmiştir

Osmaniyeli 5 depremzede derneği depremden etkilenen Osmaniye’ye LGS’de ek kontenjan verilmesine teşekkür etti. 
Türkiye genelinde yapılan ve tercihleri 03-19 Temmuz 2023 tarihine kadar devem edecek olan Liselere Geçiş Sınavı’naLGS) giren öğrencilerin deprem bölgesinin bazı illerine ek kontenjan sağlanmasında Osmaniye ilk açıklamada bulunmamaktaydı.
Konuyla ilgili Osmaniye Depremzede dernek başkanları olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan’a açık mektup yazdıklarını aktaran 6 Şubat Depremzede Dernek Başkanı Menderes Demir,
“Ayrıca Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, CHP Osmaniye Milletvekilleri Asu  Kaya Gedik, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı ve Osmaniye’deki siyasiler; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan’a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ve Milli Eğitim Bakanı  Yusuf Tekin Bey’e ulaştı” dedi. 
Asrın Felaketi olarak adlandırılan depremde en büyük hasarı alan illerin arasında yer alan Osmaniye’ye bu hakkın tanınmasının yerinde olacağı şeklinde çalışmalar yapılmasını istediklerini kaydeden Demir, “Ayrıca Konu ile İlgilenen Osmaniye Ak Parti Milletvekili İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Derya Yanık hanımefendi, Ak Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy ile diğer yetkililerin girişimleri de depremzedelerin taleplerinin ulaştırılmasında önem arz etti” dedi. Haber Merkezi