Osmaniye’nin Kadirli İlçesinde Kadirli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Bülent Yanıktepe robotik Kodlama ve Ardunio Atölyesi Öğrenci Laboratuvarı desteklemeye değer bulunduğunu ve 50000 TL bütçeye sahip olan proje ile öğrencilerimizin yeni teknolojiler ile sanayiyle bütünleşmesi hedeflendiğini açıkladı.
Proje ile ilgili bilgi veren Kadirli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Bülent Yanıktepe Atölyeye proje kapsamında çeşitli ölçüm cihazları, test ekipmanları ve sök/tak istasyonları yanı sıra çok çeşitli mikrodenetleyici çevre birim devre elemanları ve modülleri kazandırılacağı söyledi.
Okul Müdürü Yanıktepe “ Kadirli Meslek Yüksekokulumuzda kurulacak atölye Kadirli Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin Mikrodenetleyiciler, Uzaktan Kontrol Sistemleri, Elektronik Proje Uygulamaları, Robotik ve Kodlama gibi derslerde, düşünsel becerilerini ve el becerilerini geliştirebilecekleri uygulamalar yapabilecekleri bir atölyedir. 50.000 TL bütçeye sahip olan proje ile öğrencilerimizin yeni teknolojileri uygulamaları olarak tanımalarını sağlamayı amaçlıyoruz.
Teknikerlerin uygulama ve el becerisi kazanarak yetişmelerinde atölye çalışmaları oldukça önemlidir. Güçlü bir mesleki eğitim-öğretim altyapısı oluşturulmasında uygulamalı derslerin atölyelerinin oluşturulması, uygun uygulamaların öğrencilerin gelişimlerine yönelik tasarlaması ve öğrencilerin etkin olarak bu uygulamaları yapması büyük rol oynamaktadır.
Atölyeye proje kapsamında çeşitli ölçüm cihazları, test ekipmanları ve sök/tak istasyonları yanı sıra çok çeşitli mikrodenetleyici çevre birim devre elemanları ve modülleri kazandırılacaktır. Planlanan Atölye uygulamalarından bazılarına değinecek olursak;
Atölyeye kazandırılan çeşitli sensörler ile analog dijital converter uygulamaları ile doğadaki nem, sıcaklık, hareket, gazlar vb. değişimleri izlenip projelere dönüştürülebilecek, Farklı protokollerle haberleşen çeşitli haberleşme modülleri ile Blouetooth, WiFi gibi bilinen haberleşme uygulamaları yanısıra ZigBee gibi akıllı ev/bina otomasyonu uygulamaları yapılabilecek,
Çeşitli DC ve mini servo motorlar ile uçan, yüzen, yürüyen araç projeleri yapılabilecek,
Mini kamera modülleri ve robot kolları ile daha üst seviye robot tasarım çalışmaları yapılabilecek” dedi.
Öğrencilerin hocalarının gözetiminde temel uygulamalardan başlayıp adım adım çok sayıda uygulama yaparak hem teorik hem de pratik anlamda kendilerini geliştirmelerini planladığı açıklayan Kadirli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Bülent Yanıktepe “Öğrencilerimizin yeni teknolojiler geliştirmeleri ve takip etmeleri açısından temel elektronik eğitimlerini alırken uygulamaları son teknoloji alet, cihaz ve devre ekipmanları ile yapmaları büyük bir kazanım olacaktır. Rutin eğitimlerimizin yanı sıra hevesli öğrencilerle proje gruplarının oluşturulup ülkemizde son yıllarda çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen proje yarışmalarına katılabilmeleri de bu atölye sayesinde daha kolay hale geleceğini düşünüyoruz. Bu tür organizasyonların öğrencilerin geleceğe hazırlanmalarında çok önemli olduğunun bilincindeyiz.
Atölyemizden faydalanacak öğrencilerimizin hayatlarında teorik ve uygulama becerilerini geliştirmeleri yanında özgüven açısından da oldukça önemli katkısı olacağını düşünüyoruz. 2020-2021 öğretim yılı başında Arduino ve Robotik Atölyemizin hazır hale geleceğini belirtmek isteriz ve öğrencilerimizin bu atölyede güzel çalışmalar yapmasını dört gözle bekliyoruz.
Kadirli Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin uygulama yapabilecekleri bir Arduino ve Robotik Atölyesi kazandırmak için Altyapı Projesi hazırlayan Elektronik ve Otomasyon Bölüm Başkanımız Öğr. Gör. Tuncay Altun'a, tamamlanmasında görev alacak Öğr. Gör. İnci Andırın ve Öğr. Gör. Mehmet Yurtal hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Kurulacak Atölyenin Yüksekokulumuza hayırlı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.
Kadirli MYO