Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Başkan Cem Kotan: “Herkes istediği sendikayı seçmekte özgürdür”

Başkan Cem Kotan: “Herkes istediği sendikayı seçmekte özgürdür”

Gündem 28.04.2024 13:39:47 0
Başkan Cem Kotan: “Herkes istediği sendikayı seçmekte özgürdür”
Tüm Bel-Sen Antalya Şubesi Başkanı İlhan Karakurt, yönetim Kurulu üyeleri ve iş yeri temsilcileri ile Konyaaltı Belediyesi Başkanı Cem Kotan’ı ziyaret etti. Sendikalaşmanın sosyal bir hak olduğunu dile getiren Başkan Kotan, “Emekçilerin sendikal haklarına asla karışmayız. Herkes istediği sendikayı seçmekte özgürdür” dedi.
Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) Antalya Şubesi Başkanı İlhan Karakurt, yönetim kurulu üyeleri ve iş yeri temsilcileri ile Konyaaltı Belediyesi Başkanı Cem Kotan’ı ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Tüm Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, ziyarette Başkan Kotan’a Konyaaltı Belediyesi’nde çalışan emekçilere ilişkin beklenti ve taleplerini iletti.

“Sendikalaşma, sosyal bir haktır”
Sendikal hak ve tercihlere saygı duyduğunu belirten Başkan Cem Kotan, “Sendikalaşma hakkı anayasa ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış sosyal bir haktır. Sendika özgürlüğü işçilerin kendi özgür iradeleriyle istedikleri düzeyde sendika kurup istedikleri sendikaya üye olabilmeleri anlamına gelir. Belediye emekçilerimizin sendikal haklarına asla karışmayız. Herkes istediği sendikayı seçmekte özgürdür” dedi.

Haber Kaynak : İHA