Bugün, 21 Haziran 2024 Cuma

Vali Köşger: "Elon Musk’ı Adana’ya bekliyoruz"

Vali Köşger: "Elon Musk’ı Adana’ya bekliyoruz"

Gündem 29.05.2024 18:02:51 0
Vali Köşger:
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, TEKNOFEST 2024’ün 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana’da yapılacağını, Elon Musk’ın Adana’ya gelmesini beklediklerini söyledi.
Bu yıl 10’uncu TEKNOFEST, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda yapılacak. TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medyada hesabından “2-6 Ekim tarihleri arasında ailecek Adana’dayız. Planlarımızı TEKNOFEST’e göre yapalım” paylaşımında bulundu. TEKNOFEST 2024’ün teknoloji yarışmalarına, 1 milyon 630 bin yarışmacı ve 788 bin 161 takım başvurdu.

“Dünyanın en önemli organizasyonlarından bir tanesi”
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, TEKNOFEST hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. TEKNOFEST’in çok yüksek katılımla gerçekleştirileceğini belirten Köşger, “Öğrencilerin, yarışmacıların sayıları oldukça fazla. Bir milyonu aşkın yarışmacının katıldığı bir TEKNOFEST gerçekleştirilecek. Zaten TEKNOFEST bu anlamda belki de dünyada en önemli festivallerinden, yarışmalarından bir tanesi” ifadelerini kullandı.

“Günlük rutin asayiş problemleri bile azalmış oldu”
Adana’nın festivaller kenti olduğunu söyleyen Vali Köşger, “Katılımcı sayısının 1,5 milyonu aşacağını öngörüyoruz. Yani Adana zaten festivaller konusunda Türkiye’de çok iyi konumda olan illerden bir tanesi. Şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz bütün festivallerde çok büyük bir katılım, çok büyük bir coşku oldu. Lezzet Festivali, Portakal Çiçeği Karnavalı ve Kültür Yolu Festivali’ni gerçekleştirdik. Bunların hepsinin çok yüksek katılım vardı. Hemşerilerimizin çok büyük coşkusu vardı. Bu kadar kalabalık ve dışarıdan da katılım olmasına rağmen Adana’nın günlük rutin asayiş problemleri bile daha azalmış oldu. Bu kadar yoğun katılımla yaptığımız festivalleri hiçbir asayişe olayı olmadan gerçekleştiriyoruz. Bunu da çok büyük başarıyla gerçekleştireceğimizi öngörüyoruz” dedi.

“Elon Musk’ı bekliyoruz”
SpaceX ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın da TEKNOFEST davetlisi olarak Adana’ya gelmesini beklediklerini vurgulayan Köşger, “Selçuk Bayraktar ailesi Adana’ya gelecekler. TEKNOFEST, T3 Vakfı üst yönetimi de burada olacak. Çok büyük gösteriler var zaten bünyede. Türk Yıldızları burada olacak daha başka hava gösterileri olacak, yarışmalar olacak. Aynı zamanda Elon Musk da geçen yıl gelmeye söz vermişti. Kendisini bekliyoruz” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA